Τηλ: 210 600 6482
Κιν: 699 743 743 4
e-mail: starplanet@starplanet.gr


Γνωρίστε τον Μανώλη Στάη... τον ανερχόμενο τραγουδιστή από την Αθήνα.


Ο Μανώλης Στάης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Το τραγούδι επαγγελματικά το ξεκίνησε σε ηλικία των 20 ετών. Νωρίτερα όμως στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο όπως συνηθίζουν όλοι οι μαθητές των σχολείων, λάμβανε μέρος σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες: συναυλίες γιορτές, εκδηλώσεις.

Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε στα 17 και για 5 χρόνια έκανε σπουδές φωνητικής στο Ωδείων Αττικής του γνωστού μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα γιου της Μαίρης-Νίκα Κωνσταντάρα.
Πρώτος όμως σταθμός και σημαντικότερος που τον ώθησε να σκεφτεί επαγγελματικά το τραγούδι, ήταν στα 17 του χρόνια το αγαπημένο στέκι των παππούδων του και έπειτα όλων των φίλων και συμμαθητών του, το γνωστό κουτούκι "ΜΕΛΩΔΙΑ" στα Πετράλωνα του μουσικού Τάκη Βαφειάδη παλιού συνεργάτη του Δημήτρη Μητροπάνου. Μέσα από τον Στράτο, τον Καζαντζίδη, την Μοσχολιού, τον Πάριο, τον Μπιθικώτση, τον Μητροπάνο, την Αλεξίου, τον Μητσιά, τον Λιδάκη κι όλους εκείνους τους "μεγάλους" συνειδητοποίησε πια, τι ήθελε να κάνει στην ζωή του.

Σιγά σιγά κοντά στο 2000 ήρθαν οι πρώτες συνεργασίες μέσα από ακροάσεις και διάφορες γνωριμίες που προέρχονταν είτε απ το Ωδείο είτε από άλλες ενημερώσεις.

Δεύτερος μεγάλος σταθμός και ο σημαντικότερος στην έως τώρα πορεία του φτάνοντας κοντά στο 2004 κι αφού περνούν τα χρόνια σε επαγγελματικό πια επίπεδο, είναι η τιμητική συνεργασία για δύο χρόνια με τον μεγάλο συνθέτη και μαέστρο ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΑΡΟ.
Πρώτη στάση η Θεσσαλονίκη, με ένα καταπληκτικό μιούζικαλ στο θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ, του RΕGENCY CASINO και έπειτα συναυλίες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες όπως: Γιάννη Βογιατζή, Ηλία Κλωναρίδη, Σοφία Βόσσου, Θέμη Αδαμαντίδη και πολλούς άλλους.
Άξια λόγου συνεργασία και ιδιαίτερα τιμητική για τον ίδιο θεωρεί πάντα τις συναυλίες και τις ιδιαίτερες εμφανίσεις του, κυρίως σε πιάνο Bars με τον επί 10ετία μαέστρο του μεγάλου συνθέτη μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ, τον ΣΤΑΥΡΟ ΣΩΦΡΟΝΑ. Πολύ καλού συνεργάτη επιπλέον, όλων σχεδόν των ελλήνων καλλιτεχνών, από τους πιο παλιούς: Αγγελόπουλο, Μαρινέλλα, Μητροπάνο, Διαμάντη, Μοσχολιού, μέχρι όλους σχεδόν τους νεότερους, από τον Νότη Σφακιανάκη ως και τον Τάκη Ζαχαράτο και πολλούς άλλους.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: Δημήτρης Κοντολάζος, Ανέστης Μαντάς, Σπύρος Σπυράκος, Χάρης Κωστόπουλος, Αλέκος Ζαζόπουλος, Ελένη Καρουσάκη, Λίτσα Γιαγκούση, Χρήστος Πάζης, Ειρήνη Μερκούρη , Θέμης Αδαμαντίδης, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Ίμβριος, Domenica, Μαριάντα Πιερίδη κλπ..